Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 
Popcorn Time

Popcorn Time е вдъхновяваща малка програма. Като се има предвид в миналото как някой теглеше огромни торенти, седейки, чакайки, и молейки се на мишката, нещо да не се случи и да прекъсне, то Popcorn Time локализира всички версии

на файла в мрежата, парченцата от него малко по малко, бит по бит, а дори и потоците изтеглени елементи. Това е лесен за използване начин, естетичен, и , о да, той работи. Това е страхотен продукт.

Дали това е легално от правна гледна точка е въпрос, който бива постоянно поставян от Холивуд, депутати, и програмистите, които стоят зад Popcorn Time, както и  други подобни на същата услугата, които продължават да се развиват и да се размножават.

Днес, екипът на Popcorn Time.se пусна приложение за iPhone, което собствениците на дори nonJailbrake-нат телефон можеха да инсталират свободно. Да, това е силен удар под кръста за Ябълковото Гестапо, което с всички сили се опитва да ограничава всякакъв софтуер, създаден не от нейните ръчички. Но според инструкциите на сайта всичко необходимо е да свалите приложението на вашия компютър, да свържете телефона с USB кабела и да инсталирате. И да, определено работи! Безплатни потоци от филми потичат към телефона ви.

Когато Popcorn Time беше стартирана през 2014, веднага срещна отпор от страна на Motion Picture Association of America, които веднага видяха в програмата заплаха за нейните стари практики да събира парите от гледане на филми по кината. Та това е остаряло, по дяволите! Запитайте себе си, приятелите си, кое ви харесва повече – да гледате филми вкъщи на уютния диван по боксерки с биричка в ръка, или в киното, където обикновено биричката и пуканките ви излизат на цената на самия билет, че дори и по-скъпо? Да, знам какъв е отговорът. Но така или иначе хората го правят и то без дори да плащат и цент, когато изтеглят филма от някой тракер. Дали не би било по-добре тази практика най-накрая да спре. Дали ако имахме някаква символична годишна такса и достъп до всички най-нови филми нямаше да е по-добре? Пиратството щеше да е ненужно. Но не, Холивуд държи на старите си практика както професор от Софийския университет, който не може да бъде убеден в нищо ново и съвременно. Е, такъв е животът и понякога тези с парите побеждават, дори законът да не е на тяхна страна. Затова към днешна дата Popcorn Time спира да работи. А ето и какво казват момчетата от неговия екип:

„Попкорн Тайм спира днес! Но не защото нямаме енергията, фокусът или вярата в убежденията си, за да продължим, а защото нямаме време да водим безсмислени войни и трябва да продължим да живеем живота си!“

Програмистите от Попкорн знаят добре, че поемат дълъг път с играта на „котка и мишка“ срещу Apple и Hollywood. Но независимо от препадствията, които срещат по пътя си обещават, че ще намерят начин да продължат това, което създадоха.

Надяваме се и ние!  

„...Милоо, пуканките изгоряха, какво толкова правиш на този компютър?!...“

Чао, фолкс ;)!