Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Предимствата на газов инжекцион цена, на която се предлага той в момента на пазара за автомобили и подобренията им, се основават на добрата работа на тази система и нейната надеждност. Какво всъщност представляват новото поколение газови инжекциони? Старите газови уредби от поколение едно и две могат да бъдат монтирани на автомобили, които са: моно инжекциони, многоточкови инжекциони и карбураторни. Съответно за всеки тип автомобил има отговарящ начин за монтаж на газовата уредба. Важна роля за цялата система от този тип изиграва редуктора изпарител. Той спомага изпарението и регулацията на газовете, било те

да са метанови или пропан- бутанови.

Горивото метан или пропан- бутан се изпарява и чрез смесител се подава до клапата на дросела. Различното при системите на газовия инжекцион от ново поколение е впръскването на горивото. То става пред всмукателните клапани, във входящия колектор. Също така фразата на впръскване може да бъде течна или газообразна. Газов инжекцион цена на първия метод е много скъпа до момента и вторият метод на газообразната фраза е доста по-разпространен. Популярността му рязко се увеличи в последно време, обусловена от икономическите условия. В тези газови системи от ново поколение, количеството което инжекциона впръсква във входящия колектор, постоянно се регулира и оптимизира от компютър. Така разходът се контролира и намалява своевременно. В същото време, обаче двигателят на автомобила запазва своята мощност при по-голяма икономичност.

Тези газови инжекциони могат да се монтират за момента само на автомобили имащи многоточкова инжекционна система. Конвертирането на повечето автомобили към газов инжекцион цена и сложност на процеса, бива изгодно и възможно за повечето марки. Избора от видове инжекционни газови уредби е голям. На българския пазар се предлагат италиански, турски и смесени инжекционни системи от български компютърен софтуер и италиански части. Кое е по-доброто решение е спорно да се каже. Това е строго индивидуално и се определя от желанията на клиента, възможностите за конвертиране на автомобила и редица други фактори.