Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Сервиз за газови уредби е необходимост за добрата функция и работа на автомобилите работещи на газ – пропан-бутан или метан. При промяната на един стандартен бензинов инжекцион към газов такъв има стандарти и норми на монтажа, придружени с нужната документация. Един газов инжекцион трябва да има издадени следната документация от сервиза, който го монтира и обслужва: паспорт – в него са описани абсолютно всички данни за системата на газовия инжекцион, като дата на производство на газовата бутилка и номер, акт за монтажа с имената на монтажника на системата и датата на монтажа,

дата и валидност на техническия преглед за изправност на системата. Сервиз за газови уредби и инжекционни газови уредби се налага в рамките на всяка една календарна година.

При преминаване на този технически преглед за изправност в сервиза се издава стикер за годността на автомобила за експлоатация на пътя. Така газовият автомобил е безопасен за собственика и околните на пътя. Отделно един газов инжекцион се нуждае от настройка на системата и софтуера. Това става при повечето автомобили веднъж при пускане в експлоатация след монтаж, ако всичко се настрои оптимално и правилно.

При конвенционалните газови уредби това не е така. Те се нуждаят от по-честа и постоянна настройка на работата си. Години наред системата на газовия инжекцион може да функционира с първата си настройка ако тя е добра и смяната на филтрите на газта е навременна. Когато започвате използването на газова инжекционна система от сервиз за газови уредби ви предоставят гаранционен срок за ползване. Той обикновено е в рамките на една до две календарни години. 

През времето му вие можете безплатно да ползвате услугите на сервиза по поддръжка и настройка на системата ви на газ. След изтичане на периода доброто поддържане от ваша страна на колата ви с газов инжекцион е задължително. Това се урежда от законовите рамки в областта, а и лежи донякъде на собствената ви съвест, за да опазите околните и себе си от фатални инциденти.