Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Всички сме минали през този период, всички научаваме нови неща за себе си, за околните, за живота. Всеки от нас е бил тийнейджър или тепърва предстои да мине през онези ужасни пъпчиви, изпълени с любни трепети и разочарования години. Когато си тийн нещата с любовта седят по малко по-различен начин. Приемаме всичко една идея по-навътре, споровете с гажето-кретен са като края на света, а да не говорим за сексуалните разочарования. Ето и 3-те неща,които всеки научава през тийн годините.


1. Първата връзка не винаги е най-успешна.

Нека сме откровени към себе си. Кой не си спомня за първия трепет, пърхането на пеперуди, пчелички, птички и всякакви крилати създания, в стомаха?! Или пък когато вижда НЕГО/НЕЯ, разхождайки се в парка? И после изведнъж ти излиза късмета и се оказвате влюбени един в друг, държейки се за ръце и мислейки си,че това е първата ви и последна връзка, родени сте един за друг и дори планирате да си купите куче. Нищо че сте заедно едва от седмица и сте на 15. А после, след като осъзнаете, че не си пасвате, имате нужда от нещо повече и очевидно той/тя не желае дори и да си помисли за куче, се оказва,че може би все пак не сте един за друг. Както казах в началото, нека бъдем откровени. Минали сме през това и от личен опит знаем, че първата връзка не е най-успешната. И това е напълно нормално,когато за първи път сме се влюбили. Това е нещо ново, странно и далеч не е като по-филмите. Горе-долу и със секса нещата стоят така.


2. Да си влюбен не е да имате matching тениски и еднакви ключодържатели

Когато си влюбен виждаш света по-друг начин. Нещата са много по-дълбоки, усещанията за различни, знаеш, че това е твоя човек и си готов на всичко за него. Да си влюбен не е да имате тенски гласящи "Обичам я!", "Обичам го!". И всъщност дори няма нужда да демонстираш публично любовта. Тя си личи, отдалече. Когато си със своята половинка и наистина има искри между вас, всички го виждат. Вие се допълвате, в разговорите си, в жестовете си. Като ин и ян сте. Противоположности, които се привличат. Като магнити.


3. Сексът далеч не е като от филмите ( говорим за тези със знак +18)

Ах, тийнейджърски години. Кой не е гледал онези канали със предупреждение +18? Хора сме все пак,имаме си нужди. Особено когато сме в пубертета. Но когато нещата стигнат до там ТИ да участваш в акта.. Е тогава е съвсем различно. За момичета е по-скоро разочаравание, особено ако младежът не е от най-опитните. Имаме очаквания и понякога те си остават неоправдани. Далеч не е същото като по филмите. Момичето не получава първия си разтърсващ оргазъм още докато младежът я хапе нежно за ухото, а момчето далеч не е такъв жребец (съжалявам момичета, но сте късметлийки ако първия път е бил по-продължителен от 10минути). Но това не означава, че винаги е тотално разочарование. Понякога е и едно забавно начало на един по-зрял период от живота ни, или приключение,което нямаме търпение да прежиевеем отново. Важно е само да не забравяме, че първият път далеч не е определящ за всеки следващ.

Д. Андонова