Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Всички намерени връзки от други сайтове, които сочат към вашия сайт, са така наречените беклинкове (backlinks).  Външните линкове са важен индикатор за търсачките. Когато към вашия сайт има връзки от много външни сайтове, това за търсачките означава, че вашият сайт заслужава тяхното внимание и е определено важен. Този индикатор е от съществено значение, когато става дума за подсказка на търсачките в интернет, колко вашият уебсайт е по-важен спрямо всички останали сайтове в Интернет.

По-долу ще ви изброин кои точно са основните беклинкове, като разбира се за без парички ще си позволим и да поизпуснем малко от важната информация. Ако пък вие се досетите за нещо, можете най-спокойно да ни подскажете в коментарите най-отдолу.

 

•        За да подобрим позициите си в интернет търсачките по определени ключови думи е необходимо да създадем връзки с точно определени фрази и ключови думи, които да сочат към нашия сайт. Единият от начините е създаване на "социални взаимоотношения" с други уебмастери и съответно да "помолим" за връзки към нашия уебсайт, пълни с важните за нас ключови фрази и думи, от някои от техните статийки или публикацийки. Разбира се, важно е да не пропускаме факта, че е необходимо и ние да дадем нещо за награда по същия начин. “За да получиш, трябва първо да дадеш“ - важи тук с пълна сила.

 

•        При линковете съществуват два атрибута, от които зависи ще имат ли тежест те или не. Това до "do follow" и "no follow". Някои от линковете, които насочват към нашия сайт може да бъдат преброени като слаби беклинкове и те няма да донесат каквато и да е тежест на нашия сайт. Това са линковете с атрибут "no follow". Да вземем предвид сайта Wikipedia или подобните като него с със свободен достъп и право на публикуване на обществено съсдържание, форумите, както и повечето сайтове, които ви позволяват да добавяте информация без какъвто и да е строг контрол. Те всичките са с включен атрибут "nofollow". Ако това не беше така, всеки можеше да рекламира уебсайта си за без пари, а СПАМът определено да е излезнал извън какъвто и да е контрол. Казано накратко, ако един популярен сайт ви разрешава да си добавяте линкове на него, то във всеки 9 от 10 случаи, той е "no-follow".

 

•        Ако вашите беклинкове пристигат от други сайтове, но разположени върху същия сървър, то те най-вероятно не ще се вземат предвид. Интернет търсачките прилагат малко ( или ако изобщо слагат някаква) тежина на backlink-овете, които идват от уебсайтове, намиращи се на същия IPадрес или  сървър.

 

•        Кликовете, които се забелязват обаче са тези, които идват от имейл реферали. Те са значими като връзки – въпреки, че самите те са малко "динамични" и предимно “статични” или с постоянно присъствие в Интернет пространството.