Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Сервиз за ремонт и поддръжка на автоклиматици, София


С всяка изминала година автомобилни системи стават все по-усложнени, от една страна поради законови изисквания или просто заради напредъка в областта на новите технологии. Придобиването на знания и умения в обслужването на всички системи, които се срещат при модерните автомобили, е стремеж на всеки сервизен

техник. За съжаление, за да се постигне това са необходими огромни инвестиции в инструменти и обучение. Това е и причината механиците да следват специализация в конкретна само една система, като например двигатели, скоростни кутии, и други, и разби­ра се – ремонт на АВТОКЛИМАТИЦИ.

За много сервизни специалисти и дори механици любители темата за ремонтирането и поддръжката на автоклиматици е доста неясна. Възможна за това причината може да е фактът, че до не отдавна климатизирането на въздуха не беше актуална тема, както и на това, че за да работи един майстор по автоклиматика на един автомобил е необходимо за целта специализирано оборудване. Само професионален сервиз или механик, имащ отношение към климатични авто системи, може да оправдае цялата не­обходимата инвестиция в закупуването на оборудване за автоклиматици.


А относно обслужването и ремонта на автоклиматици със специализирано оборудване можем да получим информация, тъй като повечето производители на автомобили предоставят такава. Но от друга страна специализирана информация за основната работа на един автоклиматик трудно може да бъде намерена.

Ако прочетете внимателно статиите в сайта, свързани с автоклиматици, те определено ще ви помогнат да разберете как работи един автоклиматик. Важно е да се разбере и, че между отделните марки и дори между различните модели на една и съща марка автомобили, монтажът и демонтажът на части по автоклиматика се различава и няма как да бъдат включени всички подробности. В по-голямата част от случаите е икономически неизгодно да се ремонтира един компресор на автоклиматик, защото необходимостта от специализирани инструменти е голяма,а за съжаление те са подходящи само за някои видове компресори и след като вземем предвид времето за работа, винаги излиза може би по-изгодно да се сложи рециклиран или направо нов компресор.


Има една фирма в София, която определено държи на качеството и добре свършената работа и затова дава и гаранция за всички обслужени и ремонтирани от тях автоклиматици.