Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Facebook e социална платформа, която непрекъснато работи по развиването на своята услуга. Тя прави тестове и включва разнообразни функции, които да са в помощ на потребителите в нея. Сега ще Ви представим няколко промени, които съвсем скоро ще бъдат функционални и реални.

Първата промяна е свързана с истинските имена на потребители.

Очаква се промяна в политиката на Facebook относно изискванията за реалните имена на потребителите. Разбира се, ще има възможност и за избор. В миналото си, Facebook прие множество критика относно опцията за скриване на истинското име на потребителите. Скоро тази промяна ще бъде реалност и потребителите ще трябва да посочат истинското си име и псевдоним още по-време на регистрацията си във Facebook.

Втората промяна е свързана с кратките видеоклипове за профилна снимка.

Тази промяна ще се нарича „Profile Videos” и потребителите ще имат възможността да качат 7-секундно видео вместо профилна снимка. Чрез “Profile Videos” Фейсбук потребителите ще могат да опишат себе си и да бъдат креативни в начина им на представяне. 7-секундното видео ще се стартира, когато се надникне в профила на даден потребител, а в потока на новините (Desktop news) ще се вижда само определен кадър от самото видео. Разбира се, всеки потребител може сам да избере въпросния кадър от своето видео.

Третата промяна е свързана с добавяне на нов раздел, наречен „Bio”. 

Toзи раздел ще бъде наличен за всеки профил във Facebook.Всеки потребител ще бъде свободен да публикува повече информация за себе си до 100 символа в раздела „Bio”.

Четвъртата промяна е свързана с промяна на бутона „Харесвам“


Бутонът „Харесвам“ ще бъде заменен с нов бутон, наречен  „Реакции“. Тази промяна е дългоочаквана от всички потребители в Facebook, защото ще бъде възможно да има избор между няколко варианта емоции. Благодарение на тази бъдеща промяна, ще можем да видим какви са били предизвиканите емоции на потребители от дадена публикация – симпатия, радост, смях, изненада, тъга или гняв. Това ново разширение на бутона „Харесвам“ – „Реакции“ вече се тества в управлението на някои фен страници. За сега обаче не става ясно кога е официалното въвеждане на въпросната функция.